Family flavors in Summer sun

Posted by: on jun 2, 2011 | 1 825 Comments

Translation at the end of the post

Loving compromises makes all the difference in the world

Take what you got and bring it into the light of others by using the language they talk and the way they live.

 Strawberry/Vanillacones with superfoods and dried strawberryflakes

När jag dök in i världen av näringslära, vegetarisk kost och den holistiska/andliga synen på ätandet kom viljan automatiskt att ge min familj denna inspiration också. Men hur stark viljan än är, finner man sig i situationer där kompromisser alltid är den bästa utvägen. Anpassade smaker, utformningar och förändringar är vägen att gå. Det tog mig ett tag att acceptera (jag tyckte ju att det var så bra!) men nya ting kräver tid för barnakroppar som är vana vid annat.

Så när min mor och min lillasyster skulle komma på besök parkerade jag mig i köket en härlig ledig söndag för lite förberedelser. Torkugnen gick varm då bland annat dessa Råa glasstrutar tog form tillsammans med Raw knäckesticks, diverse torkade frukter & grönsaker och annat som kunde passa bra.

Cones on a base of sprouted almond & golden flaxseedflour
 
Denna lilla sexåriga tös var en av de som snabbast tog till sig ihopsamlandet av lugn och den lilla mat”blessing”bönen då vi satte oss till bords för ett par år sedan. De vegetariska biffarna tog lite mer tid att vänja sig vid dock men idag hivar hon glatt i allehanda superfoods i sina smoothies. Ju grönare dessto skönare, vetegräs, spirulina och andra spännande pulver häller hon i medan hennes kompisar kikar lite misstänksamt på henne. Ah, makes me proud:) Lillebroren älskar nu hoummus och tycker att mina råa äventyr är himla intressanta.

Det är inte för intet jag byggt upp denna passion för att sprida kunskap och inspiration om helande mat och rena råvaror. Mor har alltid haft en grund av hälsotänk i sig och jag är en av de ungarna som är uppvuxen på naturgodis och rejäl musli om man säger så. Idag tar jag denna bas till en ny höjd och mor ljublar när hon blir serverad Rawfood gourmetluncher här i trädgården.

My littlesister in the gardens of Andalucia

Det är en ständig resa att hitta vägar till smaker som barnaskaran tycker om. Hatten av till alla mammor, pappor (och för den delen syskon) som försöker. Om ni vill ha lite härlig inspiration kan jag tipsa om denna kvinna som skrivt en bok om just barn och grön mat. Jag ser fram emot att läsa den!

Lite i taget, mina vänner och vi förändrar världens framtid!

(Förresten, glasstrutarna var en hit! Vi fyllde dem med krämig choklad & kardemummaglass gjord på en bas av fryst banan)

I Kärlek

°°Elenore°°

Translation

My mom and little sister came for a visit here in Andalusia so I prepared some various Raw things I thought they might like. The ice-cream cones will always come in handy when this summer sun shines bright. It has taken a few years for me to find ways to integrate a raw/vegan/healthy/spiritual food into my younger sister and brothers interest. Cool thing is that now my little sister pours spoons of various ”green powder stuff” in her fruit smoothies, my mom loves all the raw gourmet lunches I make her and my father keep asking for my Raw seed Granola!
One step at a time, my friends and we are changing the future of this world!

Ice cream cones

ca 8 cones

1 cup fresh strawberries

1/2 cup flax seed flour (preferably golden)

1 cup sprouted almond flour

1 cup purified water

1/2 cup almond/oat/soy milk

1 dsp honey (raw & organic)

1 tsp pure vanilla

1 dsp lucuma

Blend all ingredients and let sit for a while. This lets the flax flour work it´s gooey magic and you will soon have a sticky mass that holds together. Spread the mixture shaped like pancakes on Paraflexx sheets or a non stick baking tin. Dehydrate for approximately 1-2 hours. While you wait, make small cones made of some sort of hard paper that you later on can form the pancakes around and continue to dehydrate until completely dry (about 5-7 hours). Obs! Before you roll the pancake onto the paper cone, put some sort of non stick paper/plastic around it.

Love and Ice cream pour tous!