Garden smoothie

Posted by: on apr 20, 2011 | 2 701 Comments

Allt spirar nu

Dagen visar sig från sin allra bästa sida och trots att regnet skall komma i eftermiddag (?) har ännu en blå himmel tagit plats över mig. Det är Semana Santa, påskveckan, och till och med lilla byn i närheten av oss har semesterturisterna hittat till. På Casa Acequia flödar livet som vanligt och i köksträdgården kan man nästan höra hur växtligheten exploderar. Häromdagen fotograferade jag en groende böna som faktiskt vecklade ut sina blad under tiden jag tog bilder. Det. Var. Stort.

Under tiden som den gröna massan utvecklas i rasande takt flödar mitt sinne med den. Ideér, funderingar, projekt och drömmar poppar upp den ena efter den andra. Jag låter dem komma, men kära nån.. Inspirationen är det inget fel på! När vi lever i kontakt med Moder Jord lever vi också i fullständigt kontakt med hela vårt väsen. Det i sin tur gör att vi inte blir lika störda av intellektets påhopp utan kan utveckla och lyssna på vad hjärtat säger.

I Acequians vatten med famnen full av härligheter

Här finns ett överflöd av riktigt mogna Apelsiner som fått chans att utveckla alla sina välbalanserade näringsämnen och kraft. Utan att behöva skördas omogna och skickas runt halva jorden! Visste ni att näringsinnehållet i en apelsin år 1948, idag motsvarar 40 st apelsiner?! I takt med att de storskaliga odingarna och kemikalieanvändningen expanderats, har jorden som allt levande får sin kraft från, utarmats.
Så ät riktigt mogna frukter! Räds inte prickar, öppna och kika innanför skalet. Perfektion!

Grönt är skönt

Ibland vill kroppen ha mycket grönsaker och ibland känns det rätt med mycket frukt. Forskningen på ämnet blodsocker snurrar och säger olika saker. The China study påvisar fettets påverkan på hurvida glukos/fruktos stannar i blodet eller når fram till cellen. I mina kurser berättar lärarna någonting annat och säger att ett allt för högt fruktosintag leder till hoppande blodsocker med alla dess följder, punkt. Jag läser vad jag kommer över och lyssnar på vad min kropp vill ha. Den talar i alla fall min sanning.

 

Greenylicious smoothie

Frukost för en (eller mellanmål/lunch/dessert/middag)

En bas av följade frukter och grönsaker
där du får laborera med den mängt som gör dig nöjd & lycklig!

 • Apelsin
 • Avocado
 • Broccoli
 • Zuccini
 • Ingefära
 • Citron/lime
 • en skvätt Havre/Sesam/Mandel/Sojamjölk

Jag boostar min gröna smoothie med nedanstående
ingredienser eller min Nordiska Superfoodblandning
Du väljer vad du vill stoppa i din mix!

 • Spirulina
 • Hampaprotein
 • Äkta Vaniljpulver
 • Mangosteenpulver

Jag toppade glaset av härligheter med min Råa groddade FröGranola
Vackert och gott!

 Växtriket ger oss fantastiska råvaror att leka med. De skyddar oss mot en oändlig lista av sjuktomstillstånd och håller oss på en hög vibrationsnivå. Fullständiga näringsämnen och mycket njutning. I denna gröna frukostmix samsas ett överflöd av antioxidanter, mineraler (t.ex. järn), vitaminer (t.ex. C & B vitaminer), fleromättade fettsyror och protein.

Oh, yes! Talk about Greenylicious!

°°Elenore°°