The Harvest. The Veggie Juice. The Love

Posted by: on okt 2, 2011 | 2 231 Comments

Translation at the end of the post

Mornings make me want to write poetry.. Ideally I burst into some sort of crazy garden dance at the same time.

Luften är ny, kroppen är i full kontakt efter vila & drömmar. Visst vill man bara fortsätta att leva med denna känsla hela dagen! Men hur..? Jag har ett trick, ett alldeles superbt woop woop galet bra trick som får mig att kicka igång alla mina bästa sidor (och dessutom behålla dem). I´m talking about juicing, baby! Häng på vettja!

All you need is a basket.. and some veggies!

Har du redan läst om mina juicefester så har du redan lite bakgrundsfakta. Har du dessutom nosat på tips för välmående de senaste åren så gissar jag att du vid något tillfälle stött på hypen kring råsaftscentrifugen. För det är just denna galet smarta maskin som hjälper dig att skapa de allra mest fabulösa juicer fulla av ren näring. Har du inte redan hoppat på det juicande tåget så är det dags nu!

Tänk dig rena näringsämnen, klart vatten, spirande sprudlande mineraler och vitaminer som får forsa fram i din kropp som en hälsofrämjande bergochdalbana. Där har du en nypressad grönsaksjuice i ett nötskal. Fördelarna är oändliga, grönsakslandet/affären/torgmarknaden är ett medicinskåp och det är bara för dig att välja vilken medicin du behöver!

Visst är jag ett stort fan av att lyssna på min kropp och helt och fullt övertygad om att den vet bäst. Ibland behöver den dock en liten knuff för att komma på rätsida eller kickstarta en måndagmorgon. Då brummar jag igång juicemaskinen och blir plötsligt både lycklig, kraftfull, i balans, extremt produktiv och allting känns mycket klarare. Näring är så beroendeframkallande!

Rocking ruby red harvest juice

 

3 stora glas
 • 4 stora grönkålsblad
 • 1 stor näve maskrosblad
 • 2 små fänkål
 • 3 äpplen
 • 4 stora morötter
 • 1 rödbeta
 • 2 msk eko citronconcentrat

Skölj och dela alla ingredienser i lagom stora bitar och kör dem sedan igenom en råsaftcentrifug. Alternativt mixar du dem i en stark mixer och silar sedan allting genom en silduk. Servera med iskuber och fänkålsstjälkar. 

Visste du att det finns en hel massa aminosyror (protein) i grönsaker som tyvärr försvinner och bli kolhydrater då de upphettas? Denna juice är alltså inte bara fylld till brädden av renande och alkaliserande egenskaper, den boostar dessutom dina muskler och gör att du orkar galet mycket!


 Kale with a sprinkle of morning dew, seeds of parsnip will serve us for next years harvest

Denna juicesats gör jag gärna tidigt på morgonen och dricker de tre stora glasen fram till lunch. Kroppen tackar mig för näringen och den ytterligare återhämtningsperioden innan metabolismen behöver dras igång.

Rent bränsle som går direkt dit det behövs. Och visst behöver vi lite mer poesi och galna danser i våra liv!?

 Vad är dina favoritingredienser till juicer? Hoppa över till Twitter och Facebook och berätta för mig där!

°°Elenore°°

Translation:

The air is fresh, crisp and everything is super bright. All you want is to keep this morning feeling with you all day but sometimes it just does not work! I have a great trick for those moments when you need to super charge yourself and reach the highest level! It is time to juice, baby!

Yup, I am a firm believer that our bodies can tell us exactly what we need, but sometimes it just has to get a little push in the right direction.. Nothing wrong with a hint, right?

If you have been around the health path for the last couple of years you cannot possibly have missed the awesome healing properties that juicing have got. Maybe you already own a juicer, if not, there are easy ways around that too! Imagine clean, pure nutrients, bright fresh water and tons of sparkling vitamins and minerals flowing in your body like a roller coaster of health. That´s a glass of veggie juice right there! So of to your nearest garden/market/store and pick your medicine. By the way, nutrients will give you super powers and are a wee bit addictive..

Rocking ruby red harvest juice

3 large glasses

 • 4 large kale leaves
 • 1 large handful of dandelion leaves
 • 3 mid sized apples
 • 2 small fennel bulbs
 • 4 large carrots
 • 1 beet root
 • 1/4 cup lemon juice concentrate

Rinse and cut the fruits and vegetables into pieces. Juice! If you do not own a juicer it works really well to simply mix the ingredients and then strain through a nut milk bag or something similar to it. Serve the juice with ice cubes and stalks of fennel.

Did you know that there is plenty of amino acids (protein) in greens which turns into carbohydrates once they are cooked? This means that this particular juice is not only a great alkalizing and cleansing treat. It also boosts your muscles and will help you reach all those dreams of yours!

I usually make this juice in the early morning and the feast on it until it is time for lunch. My body gives enormous thanks for that extra time of recovery while the metabolism can rest. The juice thing is a powerful, powerful fuel that gives us exactly what we need in that moment. And do admit it, we really need some more poetry and crazy dance in our lives!

What fruits and veggies always seem to slip into your juicer? Hop over to Twitter & Facebook and tell me all about it!

°°Elenore°°