A Raw Gourmet Dinner and a Serotonin kick

Posted by: on aug 7, 2011 | 2 306 Comments

Translation at the end of the post

Giving is Loving

Wonders happen when you do something for someone else and we all know that small wonders make a big changes!

Föreställ dig att du handlat färdigt i affären och skall ställa tillbaka din kundvagn. Istället för att gå bort till vagnstället för att få ut din 10 eller 5 krona så ger du din vagn till någon som just skall hämta en egen. 

Vad som sker är att serotoninhalten (”må-bra-hormonet”) i din kropp höjs omedelbart men inte bara detta. Serotoninnivåerna höjs även hos personen som fick kundvagnen och dessutom hos alla som såg vad som hände! Förstår ni vilken fontän av kärlek man hur lätt som helst kan sprida i vardagen. 

My sister and her Johannes came to visit me here in Andalusia. Where they in for a treat or what!

Som ni kanske listat ut vid detta laget har jag en ganska stor passion för mat..Strukturer, smaker, näring och känsla hos måltider som ger kraft, kärlek och läkning på samma gång. Mat som plockar fram det bästa hos människor och som är snäll mot Moder Jord. När så kärleksparet här ovan kom för att hälsa på mig i Andalusien, passade jag på att ge dem en födelsedagspresent de sent skall glömma! Visst är det fint med tjusiga paket men det är ändå inte mycket som överträffar en upplevelse eller något en kär vän har gjort själv. Därför blev deras gåva en: 

6 rätters Raw Gourmet middag

Temat för kvällen var Sommarfrekvens och menyn var följande:

 • Frisk Vattenmelondrink

 • Levande vårrulle med thaismakande fyllning, mild avocadosås och solchips
 • Grönörtig myntapizza med reducerad tomatsås och blomstersallad
 • Basilikasorbet
 •  Pistach & Olivgremolata på krämig chilispaghetti
 • Desserttrippel

Citrussyoghurt på kakbotten

– Chaichokladmousse med chrunchtopping

– Sharoncréme med färska bär

Hur mycket man än försöker så går det inte alltid att fånga allting på bild. Var är min privata mästerfotograf!? Därför blir ni bjudna att se fyra av de sex rätterna som Amelie och Johannes fick njuta av på terrassen med utsikt över berg och vidder. Det är kanske lika bra det för ni hade nog svimmat en smula av en bild på desserterna..

Raw #2

Raw #3

Raw #4

Raw #5

Premiären för Earthsprouts restaurang gick strålande och smakerna var vidunderliga. Jag kan fortfarande häpnas över vilka rätter man kan göra med naturens rena råvaror och framförallt önskar jag sprida den kunskapen till Er! Gluten, socker, konstgjorda tillsatser, animalier och annat som inte ger hälsa är dags att minska intaget av. Läs mer om min synvinkel av Raw Food här och inspireras!

Ut i världen och sprid serotonin med er!

Kärlek och Kraft

°°Elenore°°

Translation:

I have something really great to share with you today! You know how when you do something for someone, you get this silly smile on your face and it turns even the most rainy day bright? So, Hear this: That boost of happiness is you level of serotonin rising and it is not limited to you! This rise takes place in the person that you do something for and also in everyone who saw it! Imagine what a high of happiness we can spread around us, so easily!

 A few weeks ago my sister and her boyfriend came to visit me here in Andalusia. I had missed both of their birthdays so I thought it was time for something special! Wrapped presents are all very nice but few things beat being given an experience that lasts forever in our memories. I guess none of you have missed that I´m quite the fan of food.. -If you have, read this blog more closely:)- I love creating flavors, textures, feelings and nutrition on a plate. Food that is both great for you and for Mother Earth. This is why the love birds on the picture above got a 6 course Raw Gourmet Dinner as a gift. The theme was Summers frequency and they enjoyed it on the terrace with a view over the mountains.

6 course Raw Gourmet Dinner

 • Sparkling ruby watermelon drink

 • Living spring roll with thai flavored filling, smooth avocado sauce and a sunny chips
 • Green herb pizza with reduced fresh tomato sauce and a flowery salad
 • Basil sorbet
 • Pistachio & olive gremolata on creamy chili spaghetti
 • A trippel of desserts:

        – Citrus yoghurt on cake crust

        – Chocolate mousse with a taste of chai and crunchy topping

        – Persimmon créme and fleshly picked berries

Unfortunately my private photographer (ehrm…me) was quite busy which means some of the courses are only in our memories. (soo dramatic). This could actually be a good thing because I swear you would faint and fall of your chair if you saw the desserts. Oh, and if you feel you need to freshen up your knowledge of raw foods, check this post out and get inspired! 

We do change the world, so get out there and spread some serotonin! You can always start by sharing this Earthsprout-love to all your friends on Twitter & Facebook, they deserve a treat, don´t they? <3