A Midsummers night´s cake

Posted by: on jun 27, 2011 | One Comment

Translation at the end of the post

Naturens magi, Den eviga natten, Midsommar

Har du någon gång riktigt känt på ordet Förändring? För mig inger det ett lugn, en slags tillit till att allting faktiskt kan förändras. Men för att förändring skall kunna inträffa måste en förändring ta plats. Ibland kommer man på sig själv med att trampa i samma fotspår dag ut och dag in samtidigt som man buttert tjatar om allt som man hade velat var annnorlunda. Guess what?! Du måste skapa plats för en sådan förändring att ske! Byt, tankemönster, skifta miljö, lägg till en ny vana, gör något spännande eller tokdansa till en härlig låt i berusande ensamhet.

A Midsummer night´change well needed. Such as Almond cream and new patterns of life

”Bryt!” sa jag och så tog jag en tur till Marbella. Oj så välbehövligt det var! Att få andas havets kraft, promenera gata upp och gata ner (hittade en vegorestaurang med Raw Food, yey!), för att inte tala om att sova. Det hela råkade vara på självaste midsommarafton, en dag som jag alltid varit väldigt förtjust i. Den har ett skimmer över sig det dygnet och nog var det just den magin jag behövde.

Förändringar till trots kan det alltid vara härligt och tryggt med traditioner. I dem kan man finna mycket glädje, gemenskap och kärlek. Så även om jag inte tillbringade just denna midsommar med familj, vänner och blomserkrans i håret spatserade jag ändå omkring i gamla staden i en vit midsommarklänning. Det kändes som en fin påminnelse om Sverige, om hemma och inte minst om barn som dansar kring midsommarstången.

Almonds, Almonds, Almonds & Almonds in different states of beeing, alla raw!

Med sommarsverige i åtanke har jag nu ett hett tips för er alla: Nötgrädde! Det är dags att ta oss en funderare inte bara kring konsumtion av djurs kött utan även hur alla produkter från djur både påverkar oss, djuren och jorden. Välkommen in i en ny tid där Vitalitet, Välbefinnande och balans står i första rummet! En tid där grädde är gjord av nötter, glass av banan, bröd av härliga frön och måltiderna som avnjuts ger dig kraft iställer för att ta kraft.

Layered with Crunchy Vanilla crackers, Milk chocolate mousse, Raspberries, Wild Strawberries and of course the:

Simply Heavenly Almond Cream

  • 2 dl blötlagda, skalade mandlar
  • 1-2 dl vatten/mandelmjölk
  • 0.5 tsk äkta vanilj

Mixa och njut!

Just mandeln anses ibland vara supernöten av nötter men därom tvista de lärde. Den är i alla fall otvivelaktigt bra för dig! Full av protein (ca 20% som är likvärdigt en tillagad stek) Till skillnd från köttet som är extremt syrabildande i kroppen är mandeln i stället väldigt basisk och hjälper till att stabilisera din ph-balans till det bättre. Fytokemikalien Quercetin i mandlar kan minska allergi och hämma inflammation som i sin tur minskar risken för sjukdom.Tänk på att gärna blötlägga mandlarna ett par timmar/över natten för optimalt näringsupptag. Det är även en fördel att skala de små godbitarna eftersom skalet innehåller ett ämne som är irriterande för tarmslemhinnan.

Förändring, tradition och kärlek hand i hand°°Elenore°°

Translation

The magic of nature, the eternal night, ah, Midsummer.

But wait a second, is all well? You know that  familiar feeling when you are off track with your life, everything seems dull and all you are longing for is a change. But have you really thought about what needs to be done for a change to take place? I did, I had to. For a change to happen, another change is needed first. Might it be adding another routine to your life such as some crazy dancing, loving veggie juice, a short trip or ”simply” changing the way you think. Then miracles can happen. As for me, I got away a few days and headed for Marbella. Sometimes you just need some time alone. Simple as that. Talking about change and midsummer and all, it might be a good time to take the next step in caring for health of the environment, the animals and yourself. Did you know it´s super easy to make bread out of heavenly seeds, Ice cream out of bananas and why not Almond cream for the holiday cake. Almonds are very nutritious and helps maintaining a healthy Ph-balance by being alkalizing. They are also a strong antioxidant and prevents the ever so disastrous and disease magnetizing inflammation that goes on in the body when your diet consists of processed foods, sugar & animal products. Ah, and remember to soak and peel the Almonds for an optimal intake of nutrients! Change, tradition and loving care hand in hand<3 Go for it!

1 Comment

  1. Blogs I Heart | Links on Food, Inspiration, Design + More
    18 april, 2020

    […] How is this almond whipped cream vegan and raw? And for breakfast, how about oatmeal muffins or banana and Nutella […]