A week of Raw passion & inspiration

Posted by: on jun 20, 2011 | 2 866 Comments

Translation at the end of the post

A week of Raw inspiration & true passion

När vi möter våra vänner, familjemedlemmar, kollegor eller främlingar med ett öppet sinne & hjärta kan vi inte bara förändra våra inställningar gentemot varandra, vi kan också förändra världen. 

Kom ihåg att varje stund är ny, glöm gamla intryck eller föreställningar om hur relationer eller människor var/är. Börja om i varje sekund och låt passion vara ditt ledord!

Birgitta with raw chocolate dipped banana ice cream and a part of the process

Vila, Raw Food och vild natur lockade min vän Birgitta till Andalusien. Väl här väntade en vecka full av påminnelser, för är det någonting man blir av dessa rena råvaror så är det klartänkt och öppen.

  Du kan inte längre gömma dig ifrån sanningar eller insikter då dimman lyfts från sinnet när kroppen matas full av levande nutrienter och kärlek. Fantastiskt eller hur!?

Jag möts ofta av föreställningen att det är svårt att integrera Råa måltider i vardagen men jag håller inte riktigt med. Visst kräver vissa saker mer förberedelse än andra och planering kan vara a och o ibland, men i de allra flesta fall går det fort! Jag kan t.ex avslöja en stor hemlighet. Det är skrämmande lätt att hiva in bananer på grillpinne i frysen:) Resultatet? Första hjälpen för glassugna barn i åldrarna 1-100 år.

Bananglassen (inspiration hämtad från denna fina hemsida) blev en succé med sjungande smaklökar till följd.


Raw Chocolate covered banana ice cream

Två glasspinnar

Förbered senast kvällen innan genom att lägga in 2 riktigt mogna bananer på pinne i frysen

  • 2 msk kallpressat ekologiskt kokosfett
  • 2 msk Rå Blockchoklad
  • 1 msk rå kakao
  • en mininypa himalayasalt

Smält kokosfett, rå blockhoklad och kakao genom vattenbad på låg värme. Tillsätt salt och någon form av sötning om du önskar. Ta ut bananerna ur frysen och häll chokladen över dem. Jag valde att toppa med en kakmix av dadel och mandel (från dessa) plus några myntablad men du kan ta precis vad du känner för!

Ingredienserna kan du hitta i välsorterade hälsokostaffärer men det är lättare att beställa dem genom t.ex Råvarubutiken eller dylikt. Den råa kakaon är fylld av starka antioxidanter, mineraler, vitaminer och fytokemikalier. Tillsammans med bananen blir denna ”glass” både en perfekta energiboost och näringsgåva till dig! Trodde du förresten att banan var fylld av dåliga fetter? Icke. Bananen är inte fet, den är bara ljuvligt krämig så hoppa inte över den se bara till att den är riktigt mogen. En banan som är mogen är varken gul eller grön. Den ska ha fina bruna prickar över hela skalet och verkligen lukta b.a.n.a.n!

Observera att det i receptet inte handlar om kokosfettet i silverförpackning som brukar användas i jultider. Ekologiska, kallpressade kokosfett är fyllt av näring och fina egenskaper. Det fungerar även som solskyddsfaktor om du blir sugen på att smörja in dig med det!

A reminder of great friendship can be a painting recieved by the regular mail or a cup of fresh olive leaf tea an Andalusian evening.

Jag garanterar att det blir mer passion i ditt liv med ljuvligheter som denna råa glasspinne! Börja om på nytt med din kropp, din varelse och dina relationer. Börja bygga dem medvetet!

Translation

Raw Foods helps me feel the passion of life. The pure nutrition, energy and healing powers from these veggies, fruits, nuts, seeds, sea vegetables e.t.c gives you no place to hide. Instead it draws the veil of from your eyes and give you free sight of everything that you are. My friend Birgitta came to Andalusia for a week and we took the chance to only eat living foods. The result? Two goddesses taking care of each other and taking care of mother earth. Oh, and did you think it´s hard or tricky to eat Raw? Think again and try putting two bananas in the freezer, cover them in Raw chocolate and feel the loooooove;) Perfect for children aged 1-100.

Remember to see everyone you meet, fresh. In every moment, see them for who they are right then and there!