A Nordic touch

Posted by: on jun 11, 2011 | 949 Comments
Translation at the end of the post

 En smak av hemma, en smak av Norden

Efter snart tre månader i den Andalusiska luften fann jag mig helt plötsligt längta efter äpplen. En form av smakhemlängtan som tog sig utryck i form av drömmar om Capellas äppelträdgård, härliga höstäpplen och smaken av min favorit, Belle de Boskoop. 

 Lite löjligt tänkte jag och tittade på fruktfatet som var överfyllt av citroner, apelsiner, persikor och melon. Men på någon vänster tog sig äpplena till mig ändå…

Walnuts, some prunes and… an apple a day keeps the doctor away (true!)

Jag hade en tanke på att ge tips på enkla bollar att ta med sig när man är på språng (som följer i spåren på förra inlägget). Dessa små skapelser blev dock så mycket mer än ”hux-flux-hoppsan-bollar”, inte mig emot! Ingredienserna är bara sådant man KAN få tag på i den skandinaviska naturen, någonting jag annars kan sakna i den Råa världen. Här finns inga aprikoser eller citroner så lång ögat kan nå..

That´s what inside my beautiful bag of Nordic Superfoods

Såklart ville jag smaksätta hela baletten med min stoltet, Nordisk superfoodblandning som äntligen kom till verklighet förra året (min bebis:). Den är fylld av nordiska kraftkällor som nässla, fläderbär, havtorn, slånbär, äpple o.s.v o.s.v… En salig, härlig blandning av ingredienser som bl.a. hjälper till att rensa bindväven, hämma delning av cancerceller, stärka lederna, hjälpa matsmältningen, sänka blodsockret och skydda blodkärlen…Puh! Multimedicin in a bag helt enkelt!

Orsaken till att dessa växter och bär kan påverka oss så positivt är t.ex. det höga innehållet av mineraler, vitaminer, antioxidanter och bra fettsyror. För att inte tala om alla enzymer! Alla de ovan nämda raringar är dessutom intakta eftersom torkningen skett på Raw Foodvis. Sedan är jag av den klara åsikten att min handplockning laddat den full av kärlek, såklart!

My Nordic Superfoodmix came in handy, along with flour of rosehip

Nordic crunch

12st godbitar

  •  1 dl rivet äpple (tryck ut saften)
  • ca 7 st hela valnötter (blötlägg ett par timmar alt skölj ordentligt)
  • ca 7 st katrinplommon
  • 2 tsk nyponmjöl
  • 1 mininypa himalayasalt
  • 1 tsk lokal honung (valfritt!)

Jag mixade alla ingredienserna och ställe dem i kylen en stund för att stelna lite. Sedan rullade jag dem till bollar och tryckte till så att de blev aningen platta. Den platta sidan doppade jag i nyponmjöl och den runda sidan rullades i den Nordiska Superfoodblandningen. Vackert och gott!

Är du sugen på en egen Nordisk Superfoodblandning full av ljuvligheter? Då kan du bara klicka på Råvarubutikens logga här till höger —–> Så får du min kärlek och glädje på posten, fiffigt sett att sprida lycka på, tycker jag<3

Theese little goodies turned out real good. My taste buds went to Sweden for a while

Translation

This week I got some serious apple cravings, I looked at the plate of fruits and saw the abundance of lemons, oranges, melon, figs and laughed. My mind wandered to Sweden and it´s applegardens and somehow a few apples came my way! So I thought I would do a follow-up from my last post and make something simlpe to grab when you are in a hurry. The idea was now to only use ingredients that can accually grow in Sweden (as seen on the pictures). Perfect time to use my Nordic Superfoodmix then! (My baby that finally came to reality last year!) It´s a multimedicin I´d say! Full of the most wonderful AND powerful berries and greens. The mix is dehydrated in true a Raw Food way and therefore contains all the greatest minerals, vitamins, antioxidants and enzymes. Oh, and did you miss? Handpicked and filled with all my love! If you want one for your own, you can order if from wonderful ”Råvarubutiken”, click at their link, there to the right ——–>